A karacsony.info.hu oldalán szeretnénk nektek bemutatni Kerttündér Virágműhelyét, melynek kitalálója és megvalósítója Nagy Alexandra. 

Szandi, kérlek mutatkozz be néhány szóban az olvasóknak.

Nagy Alexandra vagyok, kertészmérnök és virágkötő. Beltéri dísznövények fenntartásával foglalkozom, mellette pedig építem egy régi álmomat, a saját vállalkozásomat, a Kerttündér virágműhelyt.

Kerttündérként mit szeretnél nyújtani az embereknek szolgáltatásoddal?

Szeretném elégedetté tenni a vásárlóimat és boldoggá tenni mindazokat, akiket Ők meglepnek az alkotásaimmal. Elsősorban egyedi díszeket készítek kis mennyiségben, nem célom a tömeggyártás, mert különleges minőségi termékek készítésére törekszem. Az élő virágos díszeim, csokraim mindig a lehető legfrissebb virágokból készülnek, hogy minél tovább gyönyörködhessenek az alkotásaimban.

Milyen igényekkel fordulhatnak hozzád a virágkedvelő érdeklődők?

Egyedi virágdobozok, virágcsokrok, menyasszonyi csokrok, asztaldíszek, ajtókopogtatók, adventi koszorúk, virágdekorációk mellett beltéri növénydekorációk, egyedi összeültetések is rendelhetők. Magánszemélyek és cégek számára is szívesen készítek díszeket. Saját elképzelésekkel is bátran megkereshetnek, biztosan találunk megoldást. A virágkötészet mellett  gyakorlott kertészmérnökként növényekkel kapcsolatos szaktanácsadással is tudok segíteni.

Az egyedi díszek mellett szeretném bővíteni a szolgáltatásaimat. Hamarosan részt veszek egy esküvői dekoratőr tanfolyamon, ahol esküvői dekorációkkal, nagy ívű asztaldíszekkel, exkluzív virágösszeállításokkal bővül a tudástáram.

Tudnál nekünk mutatni néhányat az eddig elkészült alkotásaidból?

Igen, szívesen mutatok néhányat, bár nagyon nehéz a választás, mert mindegyiknek van valamilyen története, személyes kötődése. A legemlékezetesebb alkotásom ez a születésnapi ajándék csokor volt 30 szál gyönyörű fehér rózsával. Az első megrendeléseim egyike volt, személyesen én szállítottam ki az ünnepeltnek, nagyon megható pillanat volt.

A másik személyes kedvencem ez a kisfiús őszi virágdoboz, amit azoknak ajánlok, akik babalátogatásra mennek és szeretnének valami kreatív, emlékezetes ajándékot vinni. Ötvözni szerettem volna egy kis szeretetcsomagba mindazt, ami ajándék lehet a babának és a mamának is egyaránt.

A következő alkotásom ez az ajtókopogtató, amit egy nagyon kedves hölgy nyert meg egy az oldalamon meghirdetett  nyereményjáték során. Szeretek adni, ezért biztosan lesz még arra alkalom, hogy meglepem valamivel a követőimet.

Weboldalunk a karácsonyi ünnepkör kapcsán rengeteg dekorációs ötletet is bemutat az olvasóknak. Kérlek segíts nekünk, mik lesznek az idei karácsony trendjei, színek, formák tekintetében.

A karácsony klasszikus színei-a piros, a zöld, az arany- mellett számos trendi szín került a karácsonyi színpalettára, mely évről-évre tovább bővül. Ilyenek a rózsaszín, a lila, illetve a kék is közkedvelt szín.

A Pantone Intézet választása szerint a 2020-as év színe a klasszikus kék (Classic blue 19-4052) lett, de a karácsonyi trendeket nem feltétlenül az év színe határozza meg, itthon főképp a holland és a német virágkötészeti trendeket követjük. Ha nektek is tetszik ez az árnyalat, akkor mindenképpen szerezzetek be valamilyen dekorációt ebben a színben. Remekül  kombinálható ez a színárnyalat az arannyal, a rézzel, a rózsaszínnel, a fehérrel, a zölddel, a sárgával valamint a natúr fa anyagokkal is. 
A formák tekintetében fontos kiemelnem azokat a szimbolikus formákat, amelyek minden évben meghatározzák az ünnepi készülődést. Ilyen jelképes forma a kör, a gömb, a gúla, valamint a csillag.

Te is készítesz adventi koszorúkat, virágkompozíciókat karácsony témájában?

Igen, készítek adventi koszorúkat, ajtókopogtatókat, karácsonyi virágdíszeket. Karácsony témában ezekkel a díszekkel készültem most nektek. Egy élő vörös rózsás virágdobozt, tobozokkal, piros gömbökkel, almácskákkal, egy szarvasos adventi koszorút , egy madárkás ünnepi ajtókopogtatót, melyet az év színe, a klasszikus kék inspirált és egy WV bogaras téli üvegbúrát szeretnék megmutatni az eddigi 2020-as téli munkáim közül. 

Hogyan tudnak téged elérni az érdeklődők?

Az alábbi elérhetőségeim bármelyikén kereshet, aki egyedi Kerttündér virágműhely díszekkel szeretne meglepni valakit.

Facebook: https://www.facebook.com/kerttunderviragmuhely

Instagram: https://www.instagram.com/kerttunder_viragmuhely/

E-mail: info@kerttunderviragmuhely.hu

A téli alkotásaimról készült fotókat Török Szabolcs készítette. Ezúton is hálás köszönetem!