A világ legdrágább karácsonyfája

Észbontóan hatalmas karácsonfákat állítanak fel egyes országokban. Például Magyarországon a Parlament előtt, a Kossuth téren. 2019-ben 19 méter magas, 2 tonna súlyú fenyőre esett a választás, melyet óarany, bordó,  és fehér színű díszekkel dekoráltak. Csodálatos volt a fenyő, azonban nem számít a világon a legdrágábbnak. 

2019-ben Spanyolországban a marbellai Kempinsky Hotel Bahia előcsarnokában állították fel a világ legdrágább karácsonyfáját. Nem magasságában, vagy kiterjedésében a rekorder ez a fa, hanem a rajta lévő dekoráció miatt. A fenyőfa gyémántokkal díszített, de nemcsak a szokásos fehér gyémántokkal, hanem különleges vörös, rózsaszín és fekete kövekkel volt kirakva. 

A drágakövek mellett számtalan különleges dísz is található a fán, design ékszerek, 3D nyomtatású csoki pávák és strucc tojások. Sok dísz art deco ihletésű, és más luxuscikkek, mint például parfümös üvegek és martinis poharak függnek rajta.

 

 

Összességében a fenyőn lévő dekoráció kb. 15 millió dollárt kóstál. Természetesen nem minden dísz készült kifejezetten a fára, van nagyon sok, melyet a már meglévő ékszerek átalakításával készítettek.

A Guiness-rekordok könyvében eddig a legdrágább fenyő Abu-Dzabi-i Emirates Palace szállodában volt található 2010-ben, melynek értéke 11 millió dollár volt.