9 egyszerű ajándékötlet Anyának

A saját készítésű ajándéknak minden Anyuka nagyon fog örülni. Mindegy, hogy már elmúltál negyven, akkor is tudsz majd olyan aprósággal kedveskedni édesanyádnak, amit örök emlékként őriz meg. Ebben a videóban 9 különböző ötletet mutatnak be, melyek között biztosan találsz Te is olyat, melyet örömmel tudsz elkészíteni. A videó alatt találod az eszközök, anyagok listáját, amelyeket használnod kell az ajándékok elkészítéséhez. 

Kattints a plusz jelekre és olvasd el a tudnivalókat minden egyes ajándék elkészítéséhez.

1. AJÁNDÉK

Puzzle saját fotóval

Ehhez az alkotáshoz szerezz be valamelyik barkács áruházban 9 db egyforma méretű fa kockát. A videóban színes festéksprayt használnak, Te ezt kiválthatod temperával vagy akril festékkel. A kockák minden oldalát fesd be. Válaszd ki a fotót, amit szeretnél majd a kockákra tenni, ezeket nyomtasd ki színes nyomtatóval. A kockákat szorosan fogd össze, majd a nyomtatott fénykép hátulját papírragasztóval kend át és ragaszd a kockák tetejére.

Száradás után vágd le a felesleges papírt és a kockák mentén vágd szét a képet. Csiszolópapírral a széleket tudod elegyengetni. A kockákon lévő képeket ismét kend át papírragasztóval, száradás után szép fényes lesz a felület. 

Ha a kockák minden oldalára teszel képet, akkor lesz igazán kihívás a Mamának összerakni a puzzlet! 

2. AJÁNDÉK

Készíts tematikus ajándékdoboz édesanyádnak. Ha szeret kertészkedni, akkor nincs más dolgod, mint néhány kis szerszámot, virágmagot, könyvet betenni a csomagba, tetejére vagy az aljára színes papírcsíkokat szórni, majd egy kedves üdvözlőlappal ellátni. Ha a főzés a hobbija, szintén választhatsz tematikus ajándékokat. Ha pedig szeretne egy kis nyugalmat, akkor a SPA ajándékcsomag számára a legjobb megoldás. Hidd el imádni fogja a személyes meglepi csomagját.

3. AJÁNDÉK

A kézzel készült üdvözlőlap nekünk is az egyik kedvenc témánk. A videóban látott lapok elkészítéséhez fehér kartont használj, sokféle színes festéket és puha szivacs görgőt. Télen is találunk az utcán olyan örökzöld növényt, melynek levelét használhatjuk a lap elkésztéséhez, de akár ősszel gyűjtöt levelekkel is próbálkozhatunk.  Csomagolópapírt szintén mintázhatunk ezzel a módszerrel. Tovább díszíthetjük a lapunkat papírvirágokkal vagy gépkapcsból formázott szivecskével. Az alapanyagokat, eszközöket papír-írószer boltban, vagy a legközelebbi kínai üzletben tudod megvásárolni.

4. AJÁNDÉK

Fürdőbomba házilag

A relaxálás legjobb módja egy kád finom meleg víz, amibe beledobunk egy fürdőbombát, így illatosan ölel körül bennünket a szeretet.

Miből készül a fürdőbomba:

Fél csésze citromsav

Egy csésze szódabikarbóna

Háromnegyed csésze kukoricakeményítő

Negyed csésze cukor

A száraz alapanyagokat keverd össze, majd lehetőség szerint egy spray-s üvegbe tegyél vizet és ételfestéket, majd ezzel spricceld folyamatosan le a száraz összetevőket kevergetés közben. Adj hozzá még 20-30 csepp citrus vagy grepfruit aromát, esetleg vegyesen mindkettőt. Ezután muffin silikon sütőformába helyezd el a kézzel formázott golyókat. Hagyd teljesen megszáradni, majd vágd le a felesleget. Hat hónapig eltartható. Akár formázás nélkül üvegben tarthatod a maradékot.

 

5. AJÁNDÉK

Házi készítésű bőrradírok

Nyugtató keverék: negyed üveg keserű só (szépségápolási termékekhez használják), három kanál olivaolaj, 10 csepp levendula olaj. szárított rózsaszirom (30 perc, 185 fokos sütőben)

Ébresztő keverék: háromnegyed csésze darált kávé, 1,5 csésze keserű só,  egy teáskanál vanilia eszencia, háromnegyed csésze felolvasztott kókusz zsír 

Revitalizáló keverék: 1 csésze keserű só, negyed csésze szódabikarbóna, negyed csésze tengeri só, 10 csepp citromfű olaj,  

 

6. AJÁNDÉK

Saját készítésű teafilter

Nagy teafilter papír, teaszűrő betét, akár egyéni keverésű teafű és pillangós v. egyéb mintavágó szükséges az elkészítéséhez. Kézzel is megvarrható és kézzel is készülhet a pillangó papírból kivágva.

 

7. AJÁNDÉK

Egyszerű kézzel kivarrt üdvözlőkártya

Fehér kartonlap és színes fonal szükséges hozzá.

8. AJÁNDÉK

Üdvözlőlap másként

Szintén fehér karton, scrapbook papírok, ragasztópisztoly és némi kreativitás szükséges az elkészítéséhez.

9. AJÁNDÉK

Dekorált virágcserepek

Nem nehéz beszerezni néhány barna cserepet, melyeket festékkel dekorálunk. Személyre szólóvá a kis betűzhető üzenetekkel, képekkel tudjunk tenni.