Újra áll az Ország Karácsonyfája

Mi sem jelezhetné jobban a karácsony közeledtét, mint az, hogy már az Országház elé is felállították az Ország Karácsonyfáját.

A Parlament oldalán olvasható információk szerint minden évben olyan fenyőt állítanak fel a Kossuth téren, amit egy család ajánl fel erre a nemes célra. A Kossuth tér megújulásakor a tervezők már gondoltak a fa elhelyezésére, így egy állandó, földbe süllyesztett foglalat is helyet kapott a délnyugati oldalon, amely a hatalmas fát a kialakított hevedercsatlakozók révén erős szélben is biztosan képes megtartani. A fenyőfát egy 130 centiméter magas, 103 centiméter széles, 36 centiméter mély, háromdimenziós hatású, 25 kilogramm súlyú, nyolcágú csillag alakú, meleg fehér színhőmérsékletű, energiatakarékos LED fénnyel világító csúcsdísz fogja dekorálni. A díszítéshez – a korábbi évekhez hasonlóan – 2500 folyóméter fényfüzért használnak, 16000 darab energiatakarékos, színes LED  izzóval.

Az idei évben egy székesfehérvári család ajánlotta fel az udvarán 40 éve álló ezüstfenyőt, mely  17 méter magas és 4 tonnás fa. A Magyar Honvédség segítségével szállították a Kossuth térre a fenyőfát.

A szokásoknak megfelelően a fa mellé kerül a betlehemi jászol, mely december 24-én egészül ki a Kisjézussal.

A Kossuth tér és az Ország Karácsonyfája teljes díszkivilágítása advent első napjától látható majd egészen vízkereszt napjáig, lebontását követően pedig a faanyagot – tűzifaként – rászorulóknak ajánlja fel az Országgyűlés Hivatala.